Kukat

Kukat

Surun keskellä kukat ovat viimeinen kunnianosoitus ja tervehdys vainajalle. Surusidonnan erikoisliike Kukkakauppa Kanerva toimittaa kauniit kukat ja kukkalaitteet siunaus- ja jäähyväistilaisuuteen. Löydät erilaisia kukka asetelmia verkkosivujen suunnittele osiosta.

Täältä pääset Kukkakauppa Kanervan www-sivuille.

Minkälaisen kukan valitsen?

Hautajaiskukan valintaan vaikuttaa antajan suhde vainajaan.

Perinteisesti lähiomaiset muistavat omaistaan kukilla, joita kutsutaan hautalaitteeksi, kukkaseppeleeksi tai kukkasydämeksi. Lisäksi omaiset hankkivat arkunpäälle ennen siunaustilaisuuden alkua laitettavan nk. arkkulaitteen. Mikäli muistotilaisuuteen halutaan koristeeksi kukkia, hankkivat lähiomaiset yleensä myös ne.

Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa ja myötäelää omaisten surussa, kun tieto läheisen tai ystävän poismenosta tulee tiedoksi. Hautakimppu on hautalaitetta hieman pienempi kimpun muotoon sidottu surulaite. Hautakimppu on sopiva valinta silloin kun vainaja ei ole lähiomainen. Hautakimpun voi lähettää omaisille kotiin, tai mikäli osallistuu hautajaistilaisuuteen, se tuodaan mukaan sinne.

Perinteisessä arkkuhautauksessa kukat haetaan siunaustilaisuuden päätteeksi arkun luota pois ja ne viedään hautapaikalle. Arkun laskemisen jälkeen kukat asetetaan haudan päälle

Tuhkahautausten määrän kasvaessa, uudeksi perinteeksi on muodostunut, että siunaustilaisuuden jälkeen kukat noudetaan arkulta ja käydään laskemassa tulevalle hautapaikalle, jonne uurna toimitetaan myöhemmin. Omaisten on hyvä keskustella paikallisesta käytännöstä suntion kanssa ennen siunaustilaisuuden alkua.

Kukkakauppa Kanerva

Kukkakauppa Kanervan henkilökunta auttaa mielellään oikean, kauniin hautajaiskukan valinnassa. Valikoimissa on sekä perinteisiä että moderneja malleja. Kukka saa olla antajansa näköinen!