Tukena surussanne

Tukena surussanne

Hanna Maaria Ikonen kertoo:

Menetin seitsemän vuotta sitten silloisen aviomieheni sydänkohtauksen seurauksena. Häntä ei valitettavasti voitu pelastaa. Olin silloin 35-vuotias. Näin päättyi melkein 20 vuoden yhteiselo.. Siitä alkoikin elämäni vaikein matka, kävin läpi elämäni rankimman koulun. Se opetti, kasvatti ja lopuksi vahvisti minua omalla tavallaan todella paljon.

Päästyäni surusta eteenpäin, nousi suurimmaksi haaveekseni tehdä yhteistyötä surun kohdanneiden ihmisten kanssa. Olen itse kokenut yllättävällä tavalla menetyksen ja menetyksen mukana tuoneet asioiden järjestelyt. Olin yksin, surun keskellä, yhtäkkiä järjestämässä hautajaisia rakkaalleni ja hoitamassa muita pakollisia käytännön asioita. Olin väsynyt ja voimaton! Haluan nyt auttaa ihmisiä, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa. Minuun voit ottaa yhteyttä puhelimitse 040 869 7338.

Mitä teen konkreettisesti

Hautajaisten jälkeen läheiset jäävät usein yksin. Haluan antaa vertaistukea surun kokeneille ihmisille, oman kokemukseni kautta, myös hautajaisten jälkeen.

Jokainen suru on yksilöllinen, jokainen suru on omanlaisensa, mutta sen kokenut voi kuitenkin ymmärtää paremmin ja samaistua tilanteeseen. Olisipa minullakin ollut joku ihminen, johon olisin voinut turvautua, kaiken tummuuden ja painavan keskellä.

Hannan kirjat

Hanna on kirjoittanut kokemustensa pohjalta kirjan ja runokirjan.

Hanna kertoo ”Pieni pala taivasta kirja kertoo kokemastani. Runokirja avaa tarinani tunnesisällön. Kirjojani kirjoittaessani annoin tunteiden viedä, välillä rajustikin, mutta silti kirjoitin ne paperille. Kirjojen sisällöt on kerätty yhteen surun palasista. Kirjojeni syvin tarkoitus on viestittää, että vaikeistakin asioista voi selvitä ja mennä eteenpäin. Niiden tarkoitus on antaa vaikeisiin asioihin toivoa ja valaa uskoa parempaan huomiseen.”

Kirjoja saa myös Hautauspalvelu Kuusiniemen kautta.

 

Lisää Hannan tarinasta

Mikäli Hannan tarinaa kiinnostaa, voit tutustua siihen viime jouluaattona esitetyn Ylen SuomiLOVEN jakson kautta. Hanna on siinä rakkaan poikansa kanssa mukana.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Hannan omille kotisivuille.