Miten ja milloin hautausjärjestelyt voi aloittaa

Hautausjärjestelyt voi aloittaa heti läheisen poismenon jälkeen, hautauslupaa ei tarvitse odottaa. Voitte ottaa yhteyttä ja varata meille tapaamisajan niin aloitamme suunnittelun yhdessä.Tarjoamme aikoja myös iltaisin ja viikonloppuisin. Sivuillamme on Digitaalinen hautajaispalvelu, joka auttaa suunnittelussa. Palvelussa voitte tutustua tuotteisiin ja palveluihin sekä niiden hintoihin ja voitte halutessanne tehdä alustavan tilauksen, jonka käymme myöhemmin yhdessä läpi.

Ensimmäinen valittava asia on arkku. Ennen kun vainaja kuljetetaan sairaalasta tai hoitokodista seurakunnan tiloihin odottamaan siunausta, me puemme vainajan ja laitamme hänet arkkuun. Kuljetus tapahtuu aina arkussa. Kuljetuksen kiireellisyys riippuu monista asioista, Soita meille 010 2480890 niin järjestämme tarvittavat kuljetukset nopeasti. Muiden asioiden hoitamisella ei yleensä ole kiire.

Selvitä onko jo ennakkoon tehty suunnitelmia järjestelyistä

Ennen hautajaisjärjestelyiden aloittamista on hyvä selvittää onko vainaja tehnyt ennakkosopimuksen / suunnitelman hautausjärjestelyistä. Hautausjärjestelyissä tulee aina kunnioittaa vainajan tahtoa ja vakaumusta, mutta myös omaisten toiveita otetaan luonnollisesti huomioon siunaus- ja muistotilaisuuden suunnittelussa. Jos vainajan toiveet eivät ole tiedossa, päättävät omaiset hautausjärjestelyistä.

Leski tai muut lähisukulaiset vastaavat järjestelyistä

Hautaustoimilain (8. Luku 23 §) mukaan hautausjärjestelyistä vastaa ensisijaisesti leski, avopuoliso tai lapset. Jos vainajalta ei jäänyt lähisukulaisia voi joku muu vainajan läheinen hoitaa järjestelyt ja jos hän ei ole kuolinpesän osakas, hän on oikeutettu saamaan kohtuullisen korvauksen kuolinpesän varoista.

Autamme Teitä myös selvittämään kustannukset

Hautauskulut maksetaan ensisijaisesti kuolinpesän tililtä, vainajan varoista. Mikäli vainaja oli eläessään varaton voi hautausavustusta hakea sosiaalitoimistosta.  Hautauskulut muodostuvat ensisijaisesti hautauspalvelun ja seurakunnan palveluista. Hautaustoimiston tarjoamista palveluista nk. välttämättömiä palveluita ovat arkku ja mahdollinen uurna, vainajan arkkuun pukeminen sekä kuljetukset. Seurakunnan palveluihin kuuluvat hautapaikkaan liittyvät asiat, tuhkaus ja joissain tapauksissa tilavuokrat.
Näet kaikki meidän palveluidemme hinnat digitaalisesta hautajaispalvelustamme, hinnoittelumme on avointa ja läpinäkyvää, piilokustannuksia ei ole.

Tilaisuuden järjestämisen aika

Vainajan siunaus- ja jäähyväistilaisuus on yleensä kahden – kolmen viikon kuluttua kuolemantapauksesta.

Kysy lisää

Voit kysyä meiltä mistä tahansa hautajaisjärjestelyihin liittyvistä asioista. Yhteystietomme löydät täältä. Olemme listanneet tärkeitä asioita myös laatimaamme Omaisen oppaaseen. Tutustu myös Digitaaliseen hautajaispalveluumme – se on hyvä pohja, jolla voit suunnitella hautajaisia ja laskea hautajaisten kustannuksia.

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet
Hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus
Valokuvaus