Hautauspalvelu Kuusiniemi aloittaa yhteistyön Peacefull- tuhkahautauspalvelun kanssa. Suomen eturivin suunnittelijat ovat luoneet modernin arkkuliinamalliston, joka on myös ekologinen.

Peaceful -malliston arkkuliinojen takana ovat suunnittelijat Paola Suhonen, Jukka Rintala ja Sasu Kauppi. Mallistosta löytyy sekä rohkeita että klassisen kauniita arkkuliinoja. Suunnittelijoiden kuosit löytyvät lisäksi tuhkauurnista ja modernista adressimallistosta. Tuotekokonaisuuteen kuuluvat myös ympäristöystävälliset arkut. Kaikki Peacefullin tuotteet on valmistettu eettisistä luonnonmateriaaleista tai kestävistä kierrätysmateriaaleista.

Peaceful pitsiliina

Peaceful yhdistää ensimmäisenä maailmassa hautauspalvelun ja designin. Ikuinen rakkaus -malliston suunnitellut Paola Suhonen: ”Lähdin mukaan, koska aihe on koskettava. Tämä on aihealue, jossa oikeasti ollaan isojen asioiden äärellä.”

Peacefulin tuhkahautauspalvelu on tällä hetkellä saatavilla pääkaupunkiseudulla. 1.3.2021 alkaen
palvelu laajenee Oulun seudulle, missä Hautauspalvelu Kuusiniemi toimii Peacefullin yhteistyökumppanina. Peacefulin uutuustuotteet löytyvät maaliskuusta alkaen valikoimastamme.

Annukka Lantto odottaa innolla yhteistyötä:
”Peacefulin ja Kuusiniemen arvot ja tavoitteet ovat yhteneväisiä. On hienoa saada tehdä yhdessä asioita uudella tavalla tällä perinteisellä toimialalla. Peaceful tuo Kuusiniemen toimintaan ja valikoimaan mukavan lisän.”

Ikuinen rakkaus, Paula Suhonen

Peacefulin perustaja ja toimitusjohtaja Anna Karvosenoja kertoo, että idea modernista hautauspalvelusta syntyi Hailuodossa: ”Ystäväni sairastui parantumattomaan rintasyöpään. Saimme ajatuksen mennä koemakaamaan hautapaikkoja Hailuodon hautausmaalle. Mietimme yhdessä, millaiset hautajaiset haluaisimme ja pohdimme, miten hautajaisissa saisi näkyville ihmisen oman persoonan. Tuosta hetkestä syntyi idea uudenlaiseen hautauspalveluun.”

”Jokaisella meillä tulisi olla mahdollisuus saada kauniit ja persoonalliset hautajaiset. Uniikin arkkuliinan ja arkun yhdistelmällä tämä onnistuu”, Anna jatkaa.

Peaceful, Havu

Mikä on arkkuliina?

Arkkuliinat eli arkkualbat ovat olleet käytössä Suomessa jo 1100-luvulla. Peitteellä on monia eri nimityksiä kuten arkkuliina, arkkualba, arkunpeite, arkkuvaate. Ennen kuin arkkuja käytettiin, peitettiin vainaja tällaisella vaatteella hautaan viemisen ajaksi. Myöhemmin Suomessa tuli tavaksi peittää arkku ensin jollakin kodin tekstiilillä lähdettäessä kuljettamaan arkkua kirkolle. Peitteenä toimi tavallisimmin jokin kodin tekstiili kuten nurin päin käännettyä ryijy tai raanu. Kirkolla tämän matkalla suojana olleen peitteen tilalle levitettiin arkkupeite, jos sellainen oli käytettävissä. Peite kuului joko kirkolle tai vainajan kodille. Erillisen arkkupeitteen käyttö on ollut Suomessa aikanaan varsin yleinen tapa.