Benutree-uurna olkikuidusta ja muistopuu

475.00 

Olkikuidun pääraaka-aine on suomalainen olki. Uurnan kansi sinetöidään pienillä kiinnikkeillä.  Uurnan maatuessa tuhka vapautuu ja tulee osaksi luontoa.
Uurnan hintaan kuuluu vainajan muistoksi istutettava Muistopuu. Muistopuu on puuntaimi, jonka voi istuttaa edesmenneen muistoksi tärkeään paikkaan.
Omainen voi valita männyn, koivun tai kuusen. Muistopuu toimitetaan istutuskauden aikana omaisen valitsemaan osoitteeseen. Talvella tilatut Muistopuut toimitetaan seuraaavana keväänä. Jokaisen uurnan mukana kulkee kirje, jonka avulla Muistopuun tilaaminen on helppoa.
Taimi symboloi olemassaolon jatkuvuutta, ja vuosien saatossa kasvanut täysikasvuinen puu jää pysyväksi muistoksi meille vielä täällä oleville.
Benutreen toiminnan perusta on ekologisuus. He kertovat: ”Rakastamme tätä planeettaa ja haluamme säilyttää sen kauneuden tuleville sukupolville. Arvostamme luontoa ja
tahdomme suojella sitä parhaamme mukaan. Uusiutuvat materiaalit ovat peräisin Suomen luonnosta. Hyödynnämme kotimaamme metsien ja peltojen sivuvirtoja. Ainutlaatuiset materiaalimme luovat uurnille kauniin ja yksilöllisen pinnan. Väriaineemme ovat 100 % maatuvia.”

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

LISÄTIETOA OLKIMATERIAALISTA BENUTREELTÄ:
Olkimateriaalimme sisältää Suomen viljateollisuudessa sivutuotteena syntyvää olkea. Oljen tarjonta on Suomessa iso, ja tahdomme käyttää tätä upeaa materiaalia hyödyksi. Olkea menee valitettavasti vuosittain hyvin paljon hukkaan, sillä kysyntä ei tällä hetkellä vastaa tarjontaa.

Uurnavalmistajana haluamme korostaa vahvasti suomalaisuutta. Peltotyöt ovat olleet suuri osa suomalaisten arkea kautta aikojen. Nälkävuosien aikana olkea hyötykäytettiin paljon muun muassa olkileipiin, patjoihin ja rakennusten kattoihin.
Olki luo uurnillemme kauniin rakeisen pinnan. Pinnan rosoisuus on hyvin tiheää, joten uurnan pinnan kuvioinnista muodostuu tasainen ja sileä.
Materiaalina olki on hyvin kestävä.

Uurnan maatuessa biopohjaiset materiaalit hajoavat 100 % ja hienojakoinen olkikuitu sekoittuu muun maa-aineksen kanssa. Uurnasta ei jää ympäristöön mitään haitallisia aineita. Uurnat maatuvat täysin 1–3 vuoden kuluessa maaperän ominaisuuksien mukaisesti. Maatumisnopeuteen vaikuttavat lämpötila, kosteus ja maan bakteerikanta.

Lisätiedot

väri

Korsi-ruskea, Hiesu-vaalea, Kannas-hiili