Hautamuistomerkki on muistojen pysyvyyden symboli.

Hautakivet
Kauttamme saatte laadukkaita Kivilähteen hautakiviä (linkki avautuu uuteen välilehteen) useista erilaisista, kauniista kivilajeista. Myös luonnonkiviä on jatkuvasti saatavilla. Valikoimastamme löytyy sekä perinteisiä että moderneja hautakiviä. Voit tutustua osaan hautakivimalleista sivujemme verkkopalvelussa, missä näet myös tuotteiden hintatason. Tässä asiassa kannattaa kuitenkin tulla käymään toimitilassammme, jotta voimme suunnitella hautakiven yhdessä ja näette kaikki erilaiset mallit. Henkilökohtainen suunnittelu kuuluu hautakiven hintaan.
Lisäkaiverrukset ja muistolaatat
Mikäli hautapaikalla on jo kivi, saat kauttamme kiviin lisäkaiverrukset tai muistolaatat. Muistolaatta on pronssinen tai metallinen laatta, saatavana on hyvin monenmuotoisia ja erityyppisiä laattoja. Kaiverrus tehdään laattaan ja laatta asennetaan toimestamme hautakiveen. Lue lisää asiasta hautakivityöt – sivulta.

Voit varata tapaamisajan liikkeeseemme.

Kun ostatte hautakiven kauttamme, pitää palvelumme sisällään:

  • Luonnoskuvan hautakivestä
  • Henkilökohtaisen suunnittelupalvelun
  • Lupahakemuksen seurakunnalta
  • Hautakiven kuljetuksen ja asennuksen hautapaikalle
  • Kahden vuoden oikaisutakuun: kivet saattavat ensimmäisinä vuosina kallistua ”kenolleen”
  • Tuotetakuun

Hautamuistomerkin tarkoitus

Hautamuistomerkki, joka on useimmiten kivinen, on muistojen pysyvyyden symboli. Hautapaikka ja muistomerkki ovat myös tärkeä hiljentymispaikka omaisille. Uudelle hautapaikalle valittavan hautamuistomerkin valinta on ainutkertaista, ja sen hankintaan kannattaa paneutua huolella. Erilaisilla muodoilla, pintakäsittelyillä ja koristeluilla hautakivistä voidaan tehdä yksilöllisiä ja persoonallisia. Niissä muistot ja tarina jatkavat elämäänsä.

Käytännön asioita

Hautamuistomerkin suunnitteluvaiheessa on hyvä pohtia, kuinka monta nimitietoa siihen halutaan jatkossa mahtuvan. Kiven enimmäiskoon määrittävät seurakunnan ohjeistus (linkki avautuu uuteen välilehteen) ja hautapaikan koko.

Kivilähteen Designer-ohjelmaa käyttämällä suunnittelemme muistomerkistä toiveiden mukaisen luonnoskuvan. Luonnoskuvasta näkee kivessä olevat värit, koristeet ja elementit sekä tekstit sellaisena kuin ne oikeassa kivessä tulevat olemaan.

Uudelle hautapaikalle voidaan pystyttää väliaikainen, puinen hautaristi, joka on haudalla pysyvän muistomerkin asentamiseen saakka. Hautakivet voidaan laittaa paikoilleen keväällä roudan sulamisen jälkeen ja siitä eteenpäin läpi kesän.

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet
Hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus
Valokuvaus