Hoidamme kaikki hautaukseen liittyvät kuljetuspalvelut arvokkaasti ja perinteitä kunnioittaen.

Kuljetuspäivystyksemme palvelee 24/7 numerossa 010 2480 896. Toimiston aukioloaikoina voit soittaa meille asiakaspalvelun numeroon 010 2480890 . Järjestämme tarvittavat kuljetukset nopeasti.

Lisätietoja kuljetuksista

Kuoleman sattuessa hoivakodissa, kotona tai muuten muualla kuin terveydenhuollon yksikössä, vainaja kuljetetaan paareilla terveyskeskuksen/sairaalan säilytystiloihin. Kuljetus tapahtuu joko Pohteen sopimuskuljettajan toimesta tai nk. viranomaiskuljetuksena silloin kun kuolema on tapahtunut äkillisesti tai yllättäen. Mikäli lääkäri on käynyt toteamassa kuoleman, voi kuljetus tapahtua myös haluamanne hautaustoimiston hoitamana.

Seuraava kuljetus tapahtuu terveyskeskuksesta seurakunnan tiloihin ja sen hoitaa aina hautaustoimisto. Tämän kuljetuksen yhteydessä vainaja puetaan ja asetetaan arkkuun. Arkun ja vaatetuksen valitseminen onkin yksi ensimmäisistä päätöksistä, joita omaisten tulee tehdä.

Tämän lisäksi tarvittavien kuljetusten määrä riippuu mm. siunauspaikasta ja hautapaikasta, sekä siitä onko kyseessä arkku-vai tuhkahautaus. Digitaalinen suunnittelupalvelumme laskee tarvittavien kuljetusten hinnan, kun palveluun syöttää tiedot vainajan sijainnista, hautajaisista ja hautapaikasta.

Siunaus- tai jäähyväispäivänä kuljetamme vainajan seurakunnan säilytystiloista siunaustilaisuuteen ja tämän jälkeen hautausmaalle. Mikäli vainaja tuhkataan kuljetamme vainajan Intiön krematoriolle odottamaan tuhkauspäivää.
Oulussa tarvitaan tällä hetkellä siunauspäivänä aina kuljetuksia koska Intiön kappeli on remontissa. Lähikunnissa tilanne vaihtelee. Tarvittavien kuljetusten määrän näet suunnitttelupalvelussamme.

Huolehdimme tarvittaessa myös järjestelyistä ja kuljetuksista, jotka liittyvät vainajan siirtämiseen toiselle paikkakunnalle Suomessa. Saat meiltä apua myös vainajan kotiuttamiseen ulkomailta Suomeen tai Suomesta ulkomaille.

Hautausautoja meillä on useampia. Perinteisen saattueauton lisäksi saimme tammikuussa 2024 kuljetuskalustoomme täyssähköisen auton, josta kuva tässä:

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuus
Perunkirjoitus
Turkahautaus
Valokuvaus