Arkku ja uurna ovat vainajan viimeinen vaate ja leposija ja siksi tärkeä osa hautajaisia.

Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, sillä se suojaa vainajaa kuljetuksessa. Arkun ja uurnan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Useimmat pyrkivät valitsemaan sellaisen arkun ja uurnan, jotka olisivat olleet vainajan mielestä kauniita.

Voit tutustua arkku- ja uurnamalleihin verkkosivujen Digitaalinen hautajaispalvelu -osiossa. Tuotteiden valinta onnistuu hyvin myös siten, että varaat tapaamisajan liikkeeseen, niin neuvomme sinua paikanpäällä henkilökohtaisesti.

Arkut

Suurin osa arkkumalleistamme on valmistettu käsityönä Suomessa. Kauttamme saa kotimaisen arkunvalmistajan SHT-tukun tuotteita. (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Mallistomme kaikki arkut soveltuvat sekä tuhkaukseen että arkkuhautaukseen. Arkut ovat puisia tai kangasverhoiltuja. Tuhkauksessa puuarkku on ekologisin vaihtoehto. Löydät kaikki arkkumallimme verkkosivujen Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta. Valinnan helpottamiseksi arkut on ryhmitelty puuarkkuihin ja kangasverhoiltuihin arkkuihin.

Uurnat

Mikäli valitsette tuhkauksen, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Kuten arkuissa myös uurnissa näkyy huolellinen kotimainen käsityö. Uurnat valmistetaan pääsääntöisesti puusta, mutta muitakin materiaaleja käytetään paljon. Valikoimastamme löytyy puisten uurnien lisäksi kangasverhoiltuja-, keraamisia-, alumiinisia- ja komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia. Löydät myös kaikki uurnamallimme verkkosivujen Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta.

Tuhkan sirottelu vainajan valitsemaan paikkaan tai uurnan merihautaus ovat yleistyneet viime vuosina. Autamme mielellämme myös tässä asiassa.

Lisätietoa tuhkahautauksesta löydät täältä

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet
Hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus
Valokuvaus