Arkku ja uurna ovat vainajan viimeinen vaate ja leposija

Arkun ja uurnan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Useimmat pyrkivät valitsemaan sellaisen arkun ja uurnan, jotka olisivat olleet vainajan mielestä kauniita. Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, sillä se suojaa vainajaa kuljetuksessa.  Arkun valitseminen onkin ensimmäisiä vastaan tulevia asioita hautajaisten järjestelemisessä. Kun arkku on valittu, voidaan vainajan kuljetusta ryhtyä järjestelmään.

Voit tutustua arkku- ja uurnamalleihin verkkosivujemme Digitaalinen hautajaispalvelu -osiossa. Tuotteiden valinta onnistuu hyvin myös siten, että varaat tapaamisajan liikkeeseen, niin tutustumme vaihtoehtoihin paikan päällä.

Arkut

Suurin osa arkkumalleistamme on valmistettu käsityönä Suomessa. Kauttamme saa kotimaisen arkunvalmistajan SHT-tukun tuotteita. (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Mallistomme kaikki arkut soveltuvat sekä tuhkaukseen että arkkuhautaukseen. Arkut ovat puisia tai kangasverhoiltuja. Tuhkauksessa puuarkku on ekologisin vaihtoehto. Löydät kaikki arkkumallimme verkkosivujen Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta. Valinnan helpottamiseksi arkut on ryhmitelty puuarkkuihin ja kangasverhoiltuihin arkkuihin.

Uurnat

Mikäli valitsette tuhkauksen, tarvitaan arkun lisäksi uurna. Kuten arkuissa myös uurnissa näkyy huolellinen kotimainen käsityö. Uurnat valmistetaan useimmiten puusta, mutta muitakin materiaaleja käytetään paljon. Kaikkein ekologisimpia uurnia ovat suomalaisesta luonnonsavesta käsin muotoillut Tierra Finlandian uurnat, jotka ovat täysin biohajoavia. Toinen kaunis ja ekologinen sarja on Benutreen uurnat, joissa osassa uurnia hintaan kuuluu muitopuu. Valikoimastamme löytyy muiden valmistajien saviuurnia sekä kangasverhoiltuja-, alumiinisia, paperimassasta sekä komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia.Valikoimastamme löytyy puisten uurnien lisäksi kangasverhoiltuja-, keraamisia-, alumiinisia- ja komposiittimateriaaleista valmistettuja uurnia.  Kaikki uurnamallimme ovat maatuvia. Löydät myös kaikki uurnamallimme verkkosivujen Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta.

Tuhkauurna haudataan useimmiten hautausmaalle hautaan, uurnan hautaaminen muualle vainajan valitsemaan paikkaan tai uurnan vesistöhautaus ovat yleistyneet viime vuosina. Autamme mielellämme myös tässä asiassa.

Lisätietoa tuhkahautauksesta löydät täältä

Peaceful mallisto

Hautauspalvelu Kuusiniemen valikoimiin kuuluu myös Peaceful-tuotteet, joiden ideana on arkun päälle laitettava kaunis arkkuliina. Modernit arkkuliinat on suunnitellut PaolaSuhonen, Jukka Rintala ja Sasu Kauppi. Mallistosta löytyy sekä rohkeita että klassisen kauniita arkkuliinoja. Suunnittelijoiden kuosit löytyvät lisäksi tuhkauurnista ja modernista adressimallistosta. Kaikki Peacefullin tuotteet on valmistettu eettisistä luonnonmateriaaleista tai kestävistä kierrätysmateriaaleista. Arkkuliinan voi ostaa tai vuokrata.

Peacefullin kuvasto löytyy täältä.

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuus
Perunkirjoitus
Tuhkahautaus
Valokuvaus