Kuolinilmoituksella kerrotaan läheisen poismenosta.

Kuolinilmoitus voidaan julkaista joko ennen hautajaispäivää tai vasta sen jälkeen. Ilmoituksen avulla kerrotaan läheisen poismenosta, kutsutaan mahdollisesti siunaustilaisuuteen ja/tai muistotilaisuuteen. Nykyisin on käytössä myös osanottokiitos-ilmoitus, joka on kuolinilmoitusta pienempi. Sen avulla voidaan kiittää läheisiä myötäelämisestä ja osanotosta, ilmoitus julkaistaan yleensä hautajaisten jälkeen.

Ilmoituksen sisältö

Verkkopalvelussamme on tietoa muutamista malleista ja niiden hinnoista . Nämä mallit ovat suuntaa antavia. Kaikki saatavilla olevat mallit löytyvät helpoiten Kalevan nettisivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen). Voimme laatia sinulle toivomasi mallin pohjalta tarkemman suunnitelman kuvineen ja teksteineen. Lopullinen hinta määräytyy käytetyn tilan mukaan.

Ilmoituksen suunnittelun voitte hoitaa itse helposti Kalevan verkkopalvelussa. Kuolin- ja osanottokiitos-ilmoitusten ulkoasuille on olemassa muutamia vakiomalleja, joihin voi lisäksi valita ristin tai muunlaisen tunnuksen lehden malleista. Ilmoituksen tekeminen helpottuu jos olet miettinyt valmiiksi seuraavat asiat:

  • Vainajan nimi, mahdollinen omaa sukua (o.s.)
  • Syntymä- ja kuolinpäivämäärät sekä -paikat
  • Kaipaamaan jääneiden omaisten nimet
  • Muistolauseet tai tekstilainaus
  • Kutsu siunaustilaisuuteen tai kiitos osanotosta (osanottokiitoksen voi julkaista myös erillisenä ilmoituksena)
  • Ilmoitusmalli, ilmoitusteksti ja käytettävä merkki/merkit
  • Julkaisupäivä
  • Ilmoituksen jättäjän nimi tai muun vastuuhenkilön, esim. pesänhoitajan nimi, osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus

Voit halutessasi saada kuolinilmoituksen julkaisupäivän lehtiä enintään 10 kappaletta. Tilaa lehdet viimeistään kaksi päivää ennen ilmoituksen julkaisua osoitteesta lukijailmoitukset@kaleva.fi. Lehdet toimitetaan postin mukana kotimaan osoitteisiin. 

Kuolin- ja osanottokiitoksen hinta rippuu ilmoituksen koosta. Mikäli me hautaustoimistossa suunnittelemme ilmoituksen, perimme siitä palvelumaksun 35 eur.

Kutsuminen tilaisuuksiin (siunaustilaisuus ja /tai muistotilaisuus) lehti-ilmoituksen avulla

Mikäli haluatte kutsua ihmisiä sekä siunaustilaisuuteen että muistotilaisuuteen voi teksti olla esim tällainen:
”Ystävällisenä kutsuna ilmoitamme, että rakkaamme siunataan paikkakunnan isossa kappelissa lauantaina 9.5.20XX klo 14:00, jonka jälkeen muistotilaisuus seurakuntakodilla”.

Mikäli haluatte kutsua saattoväkeä kirkkoon ja pitää muistotilaisuuden pienemmän joukon kesken voisi vastaavan ilmoituksen tekstin loppuosa olla näin: ”Muistotilaisuuden vietämme läheisten kesken TAI perheen kesken”

Silloin kun kuolinilmoitus julkaistaan hautajaisten jälkeen voi teksti olla esim. tällainen
”Siunaus toimitettu läheisten läsnäollessa pvm (jos halutaan kertoa). Kiitos osanotosta TAI Lämmin kiitos meitä surussamme muistaneille”

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuus
Perunkirjoitus
Tuhkahautaus
Valokuvaus