Surun keskellä kukat ovat viimeinen kunnianosoitus ja tervehdys vainajalle.

Surusidonnan erikoisliike Kukkakauppa Kanerva toimittaa kauniit kukat ja kukkalaitteet siunaus- ja jäähyväistilaisuuteen. Löydät erilaisia kukka-asetelmia verkkosivujemme Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta.

Tästä pääset Kukkakauppa Kanervan www-sivuille. (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Minkälaisen kukan valitsen?

Hautajaisissa saattoväellä on mahdollisuus käydä jättämässä vainajalle hyvästit arkun luona, samalla arkun viereen viedään usein kukkia. Hautajaiskukkia on monenlaisia. Keveintä hautajaiskukkaa kutsutaan kimpuksi. Perinteisempi hautajaiskukka on nimeltään hautalaite, jota kutsutaan myös kukkavihkoksi. Lisäksi käytetään kukkaseppeleitä, joita saa pyöreänä ja sydämen muotoisena .

Yleensä omaiset hankkivat arkunpäälle arkunkoristekukan. Kukkia hankitaan usein myös muistotilaisuuteen.

Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa ja myötäelää omaisten surussa, kun tieto läheisen tai ystävän poismenosta tulee tiedoksi. Kukkia voi lähettää omaisille kotiin jo ennen hautajaisia.

Perinteisessä arkkuhautauksessa kukat haetaan siunaustilaisuuden päätteeksi arkun luota pois ja ne viedään hautapaikalle. Arkun laskemisen jälkeen kukat asetetaan haudan päälle.

Tuhkahautausten määrän kasvaessa, uudeksi perinteeksi on muodostunut, että siunaustilaisuuden jälkeen kukat noudetaan arkulta ja käydään laskemassa tulevalle hautapaikalle, jonne uurna toimitetaan myöhemmin. Omaisten on hyvä keskustella paikallisesta käytännöstä suntion kanssa ennen siunaustilaisuuden alkua.

Uurnan laskutilanteessa on uudeksi perinteeksi noussut uurnankoristekukan hankkiminen.

Esimerkkejä kukkalaitteista

  • Uurnankoristekukka
  • Arkunkoristekukka
  • Arkunkoristekukka
  • Arkunkoristekukka
  • Arkunkoristekukka
  • Arkunkoristekukka
  • Arkunkoristekukka

Kukkakauppa Kanerva

Kukkakauppa Kanervan henkilökunta auttaa mielellään oikean, kauniin hautajaiskukan valinnassa. Valikoimissa on sekä perinteisiä että moderneja malleja. Kukka saa olla antajansa näköinen!

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet
Hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuuden tarjoilut
Perunkirjoitus
Valokuvaus