Surun keskellä kukat ovat viimeinen kunnianosoitus ja tervehdys vainajalle. Kukat ovat myös lämmin tapa ottaa osaa omaisten suruun.

Kukkasidonnan erikoisliike Kukkakauppa Kanerva toimittaa kauniit ja toiveidenne mukaiset kukat siunaus- ja jäähyväistilaisuuteen. Löydät erilaisia kukka-asetelmia verkkosivujemme Digitaalinen hautajaispalvelu -osiosta. Toivomme, että nämä mallit auttavat teitä suunnittelussa. Kukat voidaan aina kuitenkin toteuttaa juuri teidän toiveidenne mukaan. Pääset täältä Kukkakauppa Kanervan www-sivuille. (linkki avautuu uuteen välilehteen), lisää ideioita löytyy sieltä.

Minkälaisen kukan valitsen?

Hautajaisissa saattoväellä on mahdollisuus käydä jättämässä vainajalle hyvästit arkun luona, samalla arkun viereen viedään usein kukkia. Hautajaiskukkia on monenlaisia. Keveintä hautajaiskukkaa kutsutaan kimpuksi. Perinteisempi hautajaiskukka on nimeltään hautalaite, jota kutsutaan myös kukkavihkoksi. Lisäksi käytetään kukkaseppeleitä, joita saa pyöreänä ja sydämen muotoisena .

Yleensä omaiset hankkivat arkunpäälle arkunkoristekukan. Kukkia hankitaan lisäksi usein myös muistotilaisuuteen. Tuhkahautausten lisääntymisen myötä, on uudeksi perinteeksi noussut uurnankoristekukan hankkiminen uurnanlaskutilaisuuteen.

Kukat ovat kaunis tapa ottaa osaa ja myötäelää omaisten surussa, kun tieto läheisen tai ystävän poismenosta tulee tiedoksi. Kukkia voi lähettää omaisille kotiin jo ennen hautajaisia. Jos on osallistumassa hautajaisiin, viedään kukat yleensä sinne.

Mitä kukille tapahtuu hautajaisten jälkeen?

Perinteisessä arkkuhautauksessa kukat haetaan siunaustilaisuuden päätteeksi arkun luota ja ne viedään saattoväen toimesta hautapaikalle. Arkun laskemisen jälkeen kukat asetetaan haudan päälle.

Tuhkahautausten määrän kasvaessa, uudeksi perinteeksi on muodostunut, että siunaustilaisuuden jälkeen kukat noudetaan arkulta ja käydään laskemassa tulevalle hautapaikalle, jonne uurna toimitetaan myöhemmin. Omaisten on hyvä keskustella paikallisesta käytännöstä suntion kanssa ennen siunaustilaisuuden alkua. Kukat voidaan myös ottaa hautajaisista mukaan muistotilaisuuteen, joskus ne viedään sen jälkeen läheisten mukana kotiin.

Kukkien kuljetus

Kuljetamme Kukkakauppa Kanervasta tilaamanne kukat siunaustilaisuuteen, palvelun hinta on 35 euroa. Mikäli muu saattoväki tilaa Kanervasta kukkia hautajaisiin, kuljetamme kaikki kukat samaan hintaan.

Kukkakauppa Kanerva

Kukkakauppa Kanervan henkilökunta auttaa mielellään oikean, kauniin hautajaiskukan valinnassa. Valikoimissa on sekä perinteisiä että moderneja malleja. Kukka saa olla antajansa näköinen! Digitaalisessa suunnittelupalvelussamme on runsaasti erilaisia kukkien kuvia.

Palveluluettelo

Olemme koonneet tähän hautajaisjärjestelyihin liittyviä palveluja eritellen listaksi aakkosjärjestyksessä.

Adressit ja kynttilät
Arkut ja uurnat
Digitaalinen hautajaispalvelu
Hautakivet ja hautakivityöt
Hautaustestamentti
Kukat
Kuljetukset
Kuolinilmoitukset
Kutsukortit ja käsiohjelmat
Muistotilaisuus
Perunkirjoitus
Tuhkahautaus
Valokuvaus